Lapte acru de vacă

de ionix in Mancare copii, 8 Dec 2010 | 18612 vizualizari

 

reţeta de la mătuşica mea Viorica, tot de la ea este şi lapticul. simplu şi demenţial de bun...

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte de vacă (lapte de la ţară)
  • 2-3 linguri cu lapte prins sau acru sau smântână
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte acru de vacă:

Se fierbe laptele şi se lasă la răcit doar până este călduţ.

Se ia un borcan şi se unge cu lapte acru, lapte prins sau puţină smântână.

Se toarnă laptele calduţ în borcane, se pune capacul şi se lasă la temperatura camerei pentru 24 de ore.

După cele 24 ore , băgăm borcanele la frigider şi mai lăsăm o zi.

După aceea putem servi un lapte acru extrem de bune.

Este perfect cu puţină sare şi o mamaliguţă fierbinte 

Poftă bună!

TIPS-URI

1

dacă aveţi mai mult lapte, aşezaţi-l într-un vas de lut...

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte acru de vacă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (27)

ionix 1

10.12.2010, 08:08

fetele, mulţumesc pentru aprecieri...

Nadina, ţi-a ieşit cu lapte din comerţ?????????????

Dana_Retetegg 1

10.12.2010, 17:42

mamaieelena 1

17.01.2011, 10:27

bun si gustos

COMENTEAZA

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supă de dovleac